Солонгос үндэсний хоол болох гахайн махан хуурга буюу “Жэюг бугим” хийх аргыг оруулж байна.
Орц:
1. гахайн мах (нимгэн хавтгай, томхон хэрчинэ) – 600 г
2. бөөрөнхий сонгино – 1 ш
3. ногоон сонгино – 1 ш
4. гучүжан – 5 ц/х
5. гучүгару – 1 ц/х
6. цуу – 2 ц/х
7. цагаан архи – 50 г
8. саримс (бяцална) – 2-3 хумс
9. чам крим – 2 ц/х
Амтлагч зуурмаг бэлтгэх арга
Сав бэлтгэн гучүгару, гучүжан, элсэн чихэр, бяцалсан сармис, чам крим, хар перецээ нэг дор бүгдийг хийж сайн хольж базан 10 минут орчим байлгана.
Хийх аргачлал
- Сав бэлдэн нимгэн хэрчсэн мах, цуу, ногоон чинжүүгээ хийн сайн базаад 30 минут орчим болгоно.
- Амталсан махан дээрээ бэлдсэн амтлагч зуурмагаа хийн хооронд нь сайн холин базна.
- Хуурах савандаа махаа хийн хүчтэй гал дээр 2 минут орчим хуураад дээр нь цагаан архиа хийн хуураад галын хүчийг бууруулна.
- Дээр нь ногоон сонгино, бөөрөнхий сонгиноо хийж махыг болтол нь хуурна.
өөр өөр жор байх юм ааа