“Жэюг бугим” хийх арга

2017 оны 10-р сарын 13 өдөр, 13 цаг 25 минутад нийтэлсэн (Сэтгэгдэл үлдээх )
6170-300x152

Солонгос үндэсний хоол болох гахайн махан хуурга буюу “Жэюг бугим” хийх аргыг оруулж байна.

Орц:

1. гахайн мах (нимгэн хавтгай, томхон хэрчинэ) – 600 г
2. бөөрөнхий сонгино – 1 ш
3. ногоон сонгино – 1 ш
4. гучүжан – 5 ц/х
5. гучүгару – 1 ц/х
6. цуу – 2 ц/х
7. цагаан архи – 50 г
8. саримс (бяцална) – 2-3 хумс
9. чам крим – 2 ц/х

Амтлагч зуурмаг бэлтгэх арга
Сав бэлтгэн гучүгару, гучүжан, элсэн чихэр, бяцалсан сармис, чам крим, хар перецээ нэг дор бүгдийг хийж сайн хольж базан 10 минут орчим байлгана.

Хийх аргачлал

  1. Сав бэлдэн нимгэн хэрчсэн мах, цуу, ногоон чинжүүгээ хийн сайн базаад 30 минут орчим болгоно.
  2. Амталсан махан дээрээ бэлдсэн амтлагч зуурмагаа хийн хооронд нь сайн холин базна.
  3. Хуурах савандаа махаа хийн хүчтэй гал дээр 2 минут орчим хуураад дээр нь цагаан архиа хийн хуураад галын хүчийг бууруулна.
  4. Дээр нь ногоон сонгино, бөөрөнхий  сонгиноо хийж махыг болтол нь хуурна.

Танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Баярлалаа

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд ОНЦЛОХ.МН хариуцлага хүлээхгүй болно. ОНЦЛОХ.МН сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.

Сэтгэгдэл үлдээх

Нийт 1 сэтгэгдэлтэй
  1. ХАХА
     (150.129.14.***)
    2014/12/30 20:49

    өөр өөр жор байх юм ааа

    (0) (0)