Үхрийн гол мах – 200 гр
Өөхөн тос- 10 гр
Давс – 2 гр
Повоор – 2 гр
Яншуй – 2 ш
Өндөг – 1 ш
Хачир -150 гр
Шарсан махны шүүс – 50 гр
Өөхөн тос- 10 гр
Давс – 2 гр
Повоор – 2 гр
Яншуй – 2 ш
Өндөг – 1 ш
Хачир -150 гр
Шарсан махны шүүс – 50 гр
Хийх арга:
1. Үхрийн гол махны зузаан талаас ширхэгийг нь хөндлөнгөөр, 3-5 см зузаан, нэг тавагт 1 ширхэг байхаар зүсч аваад, шарсан махны технологиор амталж болгоно.
2. Таваглаад дээр нь шарсан махны шүүс дусаагаад, нүдэлж шарсан 1 ш өндөг тавьж шарсан төмс, агшаасан будаагаар амтална.
3. Шинэ улаан лооль, өргөст хэмх, ногоон вандуй, шинэ ногоог нэмэгдэл хачир болгоно.