Гэрийн нөхцөлд мөөг давслах арга

2017 оны 07-р сарын 27 өдөр, 13 цаг 08 минутад нийтэлсэн (Сэтгэгдэл үлдээх )
muug

Орц: 1кг мөөгөнд 2.5 гр давс, лаврын навч, повор 1-2 гр

Хийх арга: Мөөгийг давслахын өмнө сайтар угааж цэвэрлэнэ. Дараа нь бага зэрэг давстай усанд хийж сэрүүн газар 2-5 өдөр байлгана. Уусмалыг өдөрт 2-3 удаа солино. Ингэснээр мөөгний гашуун амт арилдаг. Бэлтгэсэн мөөгөө ариутгасан шил саванд 5-7 см зузаан үе болгон хийж давс жигд цацна. Үнэр оруулагчийг савныхаа доод дунд үе тус бүрт хийнэ. Түүнчлэн сармис, гоньд хийж болно. Давсалсан мөөгөн дээрээ урьдчилан ариутгасан таг тавьж хүндэвтэр зүйлээр дарна. 2-3 өдрийн дараа илүүдэл шингэнийг юүлж аваад шинээр мөөг хийнэ. Энэ үйлдлийг мөөг “сууж гүйцэх” болон сав дүүртэл давтан хийнэ. Ийм аргаар давсалсан мөөгийг 30-40 хоногийн дараа хэрэглэж болно.

Танд таалагдаж байвал LIKE хийгээрэй. Баярлалаа

АНХААРУУЛГА: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд ОНЦЛОХ.МН хариуцлага хүлээхгүй болно. ОНЦЛОХ.МН сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү.

Сэтгэгдэл үлдээх