Мах – 100 гр
Пүнтүүз – 70 гр
Шар лууван – 20 гр
Сонгино – 25 гр
Өөх тос – 5 гр
Шөл – 400 гр
Давс, повоор- бага зэрэг
Мах , ногоо бүгдийг нарийн гонзгой хэрчинэ.
Шар лууван, сонгиныг жижиг хэрчээд тосонд хуурна. Пүнтүүзийг бүлээн усанд дэвтээнэ.
Буцалж байгаа шөл буюу усанд махаа хийж 3-4 минут чанаад хуурсан ногоогоо нэмж 15-20 минут зөөлөн галаар чанана.
Ххол бэлэн болохоос хэдэн хормын өмнө дэвтээсэн пүнтүүз, хуурсан ногоо, амт оруулах зүйлийг хийж буцалгана. Бэлэн болсон хоолонд жижиглэн хэрчсэн ногоон сонгино цацна.