Төмс – 1 кг
Гахайн болон үхрийн мах – 600 гр
Утсан гахайн мах – 100 гр
Сармис – 4 ш
Бөөрөнхий сонгино – 200 гр
Петрушка, давс – бага зэрэг
Мах, төмс шарах тос
Гахайн болон үхрийн мах – 600 гр
Утсан гахайн мах – 100 гр
Сармис – 4 ш
Бөөрөнхий сонгино – 200 гр
Петрушка, давс – бага зэрэг
Мах, төмс шарах тос
1. Утсан гахайн махыг жижгэвтэр хэрчиж , шарна.
2. Сонгино, сармисыг цэвэрлэж нарийхан хэрчиж шарна.
3. Гахайн махны ширхэгийг хөндлөн нарийн, гонзгой хэрчээд шарсан сонгино дээр хийж мөн махны шүүсийг ширгэтэл хуурна. Ногоон чинжүү хийж болно.
4. Төмсийг мөн адил нарийн гонзгой хэрчээд тусад нь их тосонд шарж бэлтгэнэ.
5. Төмс болон шарсан махыг хольж даршилсан өргөст хэмхээр хачирлан идэж болно.